October 16, 2010

mine

bugun cok ozel birinin dogum gunu. mine cicegi gibi narin ve zarif birinin. eger bir sozluk olusturacak olsam zarafet kelimesinin tanima tereddut etmeden eklerdim annemi. annem oldugu icin kiyak gecmiyorum, hatta sanirim onun gibi narin bir cicege yaklasmasini bilmeyenlerdenim. sirf hosluk olsun diye iltifat edenlerden de olmadim hic, yani mine bu tanimlarin hepsini hak ediyor. hatta sanirim yetersiz kaliyor onu anlatmaya. her zaman jean seberg'in kumral ve cimen gozlu hali gibi gelir mine bana, kisaciktir hep saclari. parizyen havasi, incecik esarplari, her zaman hayran kaldigim tavirlari. jane birkin ruzgari vardir biraz onda. zekidir, mantiklidir hep. mine cicegi gibi en ihtiyacim oldugu anda birden bire biter orada, arayip imdat bile dememisimdir oysa.



mine elini attigi her isi basariya ulastirdi bugune kadar, aslinda celimsiz oldugunu sansa da kimi zaman pes etmeye hazir olsa da hep guclu durdu narin mizacina ragmen. ilerisinde de bunun degismeyecegine eminim adimin nc oldugundan emin oldugum kadar. iyi ki dogdun mine, iyi ki varsin senin zarafetine uymayan bu dunyada.

1 comment:

  1. Bugün bir dostumu düşündüm. Dostumun bakışları geldi akşama doğru. Dostum yeryüzünün bir köşesinde hayatını düzenlemeye çalışıyor. Dost...

    ReplyDelete